Mentalitet/Funktion

Funktionsbeskrivning | Mentalbeskrivning | BPH / Artikel BPH

Passa på!

För medlemmar i goldenklubbens sektion Stockholm/Gotland bjuder sektionen på del av kostnaden över 250 kr, för BPH (Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund) max 250 kr, och för FB-R (FunktionsBeskrivning Retriever) max 150 kr! Detta gäller från och med år 2018.

Hur får du bidraget? Du bokar och betalar själv ditt BPH/FB-R. När resultatet är officiellt skickar du in ditt utlägg, med ditt namn, bank och kontonr samt hundens namn och registreringsnr till mentalitet@stockholm.goldenklubben.se. Detta måste du göra under det kalenderår du gjort din BPH/FB-R!

BPH 9 okt 2020

Beteende- och Personlighets-beskrivning Hund – BPH 

Golden retrieverklubben Stockholm/Gotland har bokat 10 platser till BPH den 9 okt 2020 - på Hunduddens Träningscenter.

En BPH-beskrivning tar ca 30-40 minuter. 
Läs mer om Hundudden och BHP: http://www.hundudden.com/bph/datum_bph.html

Anmälan mejlas till Linda Fernqvist mejladress: mentalitet@stockholm.goldenklubben.se
Uppge hundens registreringsnamn, registreringsnummer, chipnr, ras, ägare, e-postadress, mobilnummer, medlemsnr i rasklubben. 
Ange också om du vill avstå skott.

Avgift 1.000:- sätts in på Goldenklubbens Stockhom/Gotlands bg 5248-0910 ange BPH samt reg nr i betalningen.

Notera att du i och med din anmälan godkänner att dina uppgifter lagras t.o.m att BPH:n är genomförd!

Anmälan och betalning senast 4 sept.

Upplysningar, mejla: mentalitet@stockholm.goldenklubben.se!

FB-R FunktionsBeskrivning Retriever

Aktuella funktionsbeskrivningar i vårt område:

FB-R 2020-08-16 Annons

FB-R 2020-05-31 Annons

 

20170513_091908785_iOS

Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land. Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

Som retrieverägare kan du få en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att din hund behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.

Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb (=Goldenklubben). Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper, du får hela tiden hjälp och instruktioner av en testledare om hur du ska gå till väga vid varje moment.

 

Vill du funktionsbeskriva din hund?

Klicka här för att komma till aktuell lista på funktionsbeskrivningar!

BPH arrangör eller funktionär

Information till dig som är intresserad av att

Bli arrangör eller funktionär inom SKKs Beteende och personlighetsbeskrivning hund, BPH  

Klicka här!

 

MH-testa din hund! 

Sektionen har just nu inga inplanerade mentalbeskrivningar (MH). Vi rekommenderar våra medlemmar att istället testa sina hundar på BPH, läs mer om detta på länk ovan. Provplatser finns i Stockholmsområdet och söks via Svenska Kennelklubbens hemsida, klicka här för att komma till anmälan!

Vill du ändå gå ett MH med din hund kan detta göras genom brukshundklubbarna eller eventuellt hos närliggande goldensektion (t ex Uppland, Västmanland etc).

Vid frågor, kontakta mentalitetsansvarig!

_________________________

Gör BPH med din hund!
Den nya mentalbeskrivningen för hundar BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund) har fått stor uppmärksamhet och många har redan gått BPH-banan med sina hundar. Syftet med BPH är att få en bild över hur din hund reagerar på, och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar. Hunden måste ha fyllt 12 månader för att delta.

Länk till SKK, Svenska Kennelklubben, med aktuella beskrivningar

_________________________


Efterlysning!

Den nya funktionsbeskrivningen för retriever startade 2014. 

Vi söker intresserade personer som har arbetat som beskrivare eller provledare inom tidigare funktionsbeskrivningar eller MH. Dessa kan nu utbildas genom SSRK. Vi behöver få igång en hel grupp att skicka till utbildningen.

Intresserad?

Kontakta mentalitetsansvarig! 

Gun Eriksson
Tfn: 073-583 0950
Epost: mentalitet@stockholm.goldenklubben.se